Obrázok

Náš príbeh

Prvé vydanie Spectacular Slovakia vyšlo ešte v roku 1996, ako cestovateľská ročenka anglických novín The Slovak Spectator. Každý rok prichádzal na Slovensko zahraničný novinár, ktorý brázdil našou krajinou niekoľko mesiacov a pripravil o nej veľký cestopis. V roku 2013 sme sa rozhodli zmeniť formát cestovateľských ročeniek na edíciu bedekrov Spectacular Slovakia.

Pri príprave obsahu staviame na dlhoročných skúsenostiach a medzinárodnom tíme redaktorov novín The Slovak Spectator. Okrem celoslovenského vydania sú k dispozícii aj viaceré regionálne. Tie sa pozerajú podrobnejšie na vybrané regióny a mestá. Preto je dobré mať v knižnici celú edíciu našich knižných sprievodcov. K pôvodným anglickým bedekrom postupne pribúdajú aj verzie v slovenčine (od roku 2014) a v nemčine (od roku 2019).

Náš tím redaktorov pravidelne prispieva do obsahu na stránke cestovanie.sme.sk. Vybrali sme pre vás niekoľko cestovateľských článkovpodcastov, ktoré môžete nájsť v sekcii Cestovateľské tipy. Sú dobrou inšpiráciou pre cestovanie po Slovensku. Nájdete tam aj rôzne praktické odporúčania. Obsah našich bedekrov nie je pripravovaný od stola. Redaktori sa vyberajú na miesta a hľadajú pre vás nielen atrakcie, ale aj príbehy ľudí, vďaka ktorým máte možnosť objaviť skutočnú tvár SKvelého Slovenska (Spectacular Slovakia).

Prečo si objednať Spectacular Slovakia?

Medzinárodný tím a prehľadná navigácia: Náš medzinárodný tím cestuje do každého kúta Slovenska už viac ako 20 rokov. So zahraničnými autormi sa na svoju krajinu pozriete s nadhľadom a objavíte veci, o ktorých ste doteraz nevedeli. Prehľadná navigácia vám uľahčí plánovanie dovolenky.

Prinášame odpovede na zaujímavé otázky: Prečo je u nás tak veľa hradov? Ktoré vína sa dajú piť len na Slovensku? Kam sa chodia ľudia v Bratislave zabávať? Čo je na tatranských nosičoch také jedinečné? A to zďaleka nie je všetko.

Objavujeme pre vás nevšedné atrakcie: S medveďom v jednej klietke, jazda tankom, expedícia do tmavej jaskyne, návšteva automobilky, kúpanie v kráteri s termálnym prameňom, fáranie do bane, turistika s lanovkou priamo v Bratislave a mnohé ďalšie.

Pre spoločnosti: 

Pre viac informácií o možnosti objednania knižných sprievodcov vo väčšom množstve (darček pre klientov, návštevy, kolegov alebo medzinárodné aktivity) kontaktujte naše obchodné oddelenie: spectacular@spectator.sk. V ponuke aj špeciálne formáty na prezentáciu vašej spoločnosti na obálkových stranách.